U Pragu uhićen vođa srpskih neonacista

Tekst: I.K.
Foto: Wikipedia

PRIPADNICI specijalne jedinice za suzbijanje organiziranog kriminala uhitili su šefa srpskog ogranka međunarodne neonacističke organizacije Dragana Petrovića. Tijekom istovremene policijske pretrage koja se odvijala na nekoliko mjesta uhićeno je prema policijskim izvorima desetak neonacističkih aktivista.

"Uhićeno je najmanje 28 osoba i ova racija je povezana s nedavnim koncertom, koji je osuđen u javnosti jer su se na njemu otvoreno izražavale i širile neonacističke i rasističke ideje", kazao je odvjetnik uhićenih osoba.

Uhićeni vođa organizacije, 35-godišnji Dragan Petrović na njihovom portalu Krv i čast označen je kao šef ogranka za Srbiju i BiH. Za sebe kaže kako je i aktivist srpske organizacije Nacionalni stroj.

Živi u Pragu nekoliko godina, gdje je i oženjen, prenose srpski mediji. Prije dvije godine organizirao je akcije solidarnosti s uhićenim belgijskim pripadnicima organizacije Krv i čast te se redovito pojavljuje na koncertima i drugim neonacističkim akcijama u Češkoj i Slovačkoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara