KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Primorsko-goranskoj županiji četiri novozaražena, među njima i zdravstveni radnik

U Primorsko-goranskoj županiji četiri novozaražena, među njima i zdravstveni radnik
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

U PRIMORSKO-GORANSKOJ županiji su evidentirane četiri novozaražene osobe koronavirusom, od kojih je jedna zaposlena u Klinici za ortopediju u Lovranu, rekao je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Epidemiološka obrada kontakata svih oboljelih traje, istaknuo je Fabijanić na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Dodao je da je Primorsko-goranska županija osigurala financijsku pomoć poduzetnicima i osigurala nepovratna sredstva za one koji su prije epidemije covida-19 pokrenuli investicije, poput nabavke strojeva i ostalog potrebnog materijala za proizvodnju.

"Nakon prvog natječaja već imamo raspodjelu tih sredstava na području Gorskog kotara te priobalja i otoka, a s preko šest milijuna kuna rebalansom proračuna osigurali smo i drugu tranšu za ostatak poduzetnika", rekao je ističući da je zaprimljeno sveukupno gotovo 300 prijava i da postoji veliki interes te da će povjerenstvo procijeniti koje su od tih ponuda realno prihvatljive.

Dodao je da natječaj za poljoprivredna gospodarstva još traje.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara