U prometnoj nesreći u Ivanić-Gradu smrtno stradale dvije osobe

U IVANIĆ GRADU, na pružnom prijelazu između Vulinčeve i Savske ulice, poginuli su jutros oko 4,40 sati, u naletu vlaka, vozač kamiona Marko Šimić (1950.) i njegov suvozač Željko Cundić (1972.), izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Gordana Vulama na konferenciji za novinare.

Vozač kamiona marke mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka ZG - 601 D, vozio je iz smjera Kloštra prema Ivaniću, a na pružnom prijelazu nije se zaustavio, pa je udario u spuštenu rampu.

Tada je na kamion naletio međunarodni putnički vlak koji je prometovao na relaciji Grčka-Njemačka, istaknula je glasnogovornica PU zagrebačke.

Zbog nesreće promet je bio obustavljen do 8,35 sati, a policija još istražuje uzrok nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica Vulama također je rekla da razlozi koji su doveli do te prometne nesreće policiji još uvijek nisu točno poznati.

Do sada je utvrđeno da se kamion nije zaustavio pred spuštenim rampom, niti je poštivao svjetlosne i zvučne signale koji su ispravno radili, i koji su zabranjivali prijelaz preko pružnog prijelaza.

Vozač je udario kamionom o spuštenu rampu, slomivši je te je došao na željezničku prugu. Na kamion je tada naletio putnički vlak koji je prometovao na relaciji Grčka-Njemačka, rekla je Vulama.

Budući da je vozač poginuo nije bilo moguće odmah utvrditi je li bio alkoholiziran, dodala je. Poginulom vozaču uzeta je krv radi analize, a policija će sutra imati nalaz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara