Do proljeća bi se trebala razminirati 1,2 četvorna kilometra minski sumnjivog područja oko Drniša

Do proljeća bi se trebala razminirati 1,2 četvorna kilometra minski sumnjivog područja oko Drniša

HRVATSKI centar za razminiranje u prvom kvartalu ove godine planira razminirati 1,2 četvorna kilometra miniski sumnjivog prostora na području Šibensko-kninske županije - oko Drniša i nekoliko naselja, izvijestili su srijedu iz Ureda župana šibensko-kninskog.

U planu HCR-a je razminirati 239.311 četvornih metara oko Drniša, a na području oko naselja Lađevci, Čista Mala i Dragišić 670.758 'kvadrata', dok će na području oko naselja Lukar, Trbounje i Žitnić biti razminirano 291.521 četvornih metara. Ukupna vrijednost poslova razminiranja u prvom kvartalu ove godine je 5,8 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom prvog kvartala razminirat će se i područje grada Šibenika, koje je onečišćeno neeksplodiranim ubojnim sredstvima KB-1, tzv. 'zvončićima'.

U ovoj godini planira se i druga faza razminiranja, i to minski sumnjivog poljoprivrednog područja u Šibensko-kninskoj županiji, ukupne površine 669.797 četvornih metara što će se financirati bespovratnim sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Poslovi razminiranja trebali bi započeti sredinom siječnja, a rok izvedbe im je, ovisno o veličini, od 20 do 60 radnih dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara