U Puli počelo suđenje Draganu Jungu za ubojstvo starice

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli pod predsjedanjem sutkinje Marije Budimir-Sirotić danas je počelo suđenje Draganu Jungu (23) iz Labina optuženu za teško i okrutno ubojstvo Marije Knapić (77).

Ubojstvo se dogodilo 20. svibnja 2001. u staričinu stanu u Ulici Matije Vlačića u Labinu između 23 i 24 sata. Tada je Jung, po optužnici, s više od trideset ubodnih rana lovačkim nožem ubio staricu kod koje je bio u posjetu, a prestao ju je ubadati tek kad se uvjerio da više ne daje znakova života.

Jung je na suđenje sproveden iz pulskog zatvora kamo je dovezen iz zagrebačkog u kojem je pritvoren zajedno s 21 godišnjim sugrađaninom Massimom Kršuljom pod sumnjom da su 13. veljače ove godine u Zagrebu, gdje su sva trojica studirala, okrutno ubili svojega prijatelja 22-godišnjeg Antu Vukelića.

Kad mu je pročitana optužnica, Jung je izjavio kako se ne osjeća krivim, a u nastavku suđenja saslušani su svjedoci: labinski policajac Sakib Trumić koji je Junga 13. i 14. veljače ispitivao u Zagrebu, zatim sin ubijene Marije Knapić Franko i bivša Jungova djevojka Elvedina Silahić.

Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem novih svjedoka, a ta bi sudska rasprava, kako se očekuje, trebala završiti do 2. prosinca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara