U Puli počelo suđenje Draganu Jungu za ubojstvo starice

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli pod predsjedanjem sutkinje Marije Budimir-Sirotić danas je počelo suđenje Draganu Jungu (23) iz Labina optuženu za teško i okrutno ubojstvo Marije Knapić (77).

Ubojstvo se dogodilo 20. svibnja 2001. u staričinu stanu u Ulici Matije Vlačića u Labinu između 23 i 24 sata. Tada je Jung, po optužnici, s više od trideset ubodnih rana lovačkim nožem ubio staricu kod koje je bio u posjetu, a prestao ju je ubadati tek kad se uvjerio da više ne daje znakova života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jung je na suđenje sproveden iz pulskog zatvora kamo je dovezen iz zagrebačkog u kojem je pritvoren zajedno s 21 godišnjim sugrađaninom Massimom Kršuljom pod sumnjom da su 13. veljače ove godine u Zagrebu, gdje su sva trojica studirala, okrutno ubili svojega prijatelja 22-godišnjeg Antu Vukelića.

Kad mu je pročitana optužnica, Jung je izjavio kako se ne osjeća krivim, a u nastavku suđenja saslušani su svjedoci: labinski policajac Sakib Trumić koji je Junga 13. i 14. veljače ispitivao u Zagrebu, zatim sin ubijene Marije Knapić Franko i bivša Jungova djevojka Elvedina Silahić.

Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem novih svjedoka, a ta bi sudska rasprava, kako se očekuje, trebala završiti do 2. prosinca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara