U reality showu na Spiltskoj televiziji "Burza" natječu se tko će manje izgubiti

ZBOG gubitničkog raspoloženja na hrvatskoj burzi, sudionici investicijskog showa Burza koji je krenuo na Splitskoj televiziji zasad bilježe jedino gubitke, i nakon tjedan dana "pobjednik" je osoba koja gubi najmanje novaca.

Cilj za troje natjecatelja je u dva tjedna od 100 tisuća kuna prodajom i kupnjom dionica zaraditi što više. Show je započeo 19. svibnja, a završava za samo četiri dana, pa se postavlja pitanje je hoće li itko od njih sa ovakvim stanjem na burzi uspjeti prebaciti svotu s kojom su počeli.

Nakon prvih tjedan dana, u vodstvu je student Visoke poslovne škole Minerva Marin Bikić sa 96.572 kuna vrijednim dionicama. Veći je gubitak od njega ostvario student Ekonomskog fakulteta Slavko Šodan kojemu je ostalo 94.219 kune, a najslabije s dionicama barata nezaposlena ekonomistica Vesna Bašić, koja je u tjedan dana izgubila skoro deset tisuća kuna.  Za ulaganje joj je ostalo 90.723 kune, a za show ju je izabrao Hrvatski zavod za zapošljavanje.

U showu sudjeluju i komentatori, ekonomski stručnjaci sponzora emisije, koji po brokerskom optimističnom ključu imaju pozitivne komentare, i ponosni su što je njihov natjecatelj predvidio pad Crobexa u tjednima u kojima traje show.

C.D.
Foto: Splitska televizija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara