U Rijeci uhićena 31-godišnja dilerica

U Rijeci uhićena 31-godišnja dilerica

Tekst: J.C.
Foto: Arhiva

RIJEČKA policija sinoć oko 22:45 sati na području Kozale uhitila je 31-godišnjakinju kod koje je pronađeno 35 grama kokaina. Policajci su je zatekli u osobnom automobilu riječkih registarskih oznaka i kod nje pronašli ukupno 32 PVC vrećice s kokainom.

U jednoj je vrećici, takozvanoj "suzi", bilo četiri  grama kokaina, dok je u ostalim vrećicama kokain bio zapakiran u količinama od jednog grama. Također, osim navedene droge, 31-godišnjakinja je posjedovala i oko sedam grama amfetamina. Drogu, pripremljenu u dozama za ilegalnu prodaju kupcima, držala je ispod odjeće te je dragovoljno predala policijskim službenicima, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga stana koji je neprijavljeno koristila u Rijeci, a gdje je pronađeno još 357 komada ecstasyja, 14,30 grama kokaina, 1,5 grama marihuane te 13,40 grama smjese za miješanje s drogom. Inače, ova se smjesa u krugu ilegalnih distributera droge koristi za povećanje mase i time ostvarivanja veće količine i zarade po dozi.

Tijekom pretrage stana pronađeni su i predmeti koji služe za pripremu droge za daljnju distribuciju, kao što su digitalna vaga, PVC vrećice, i pribor za rezanje. Novac u iznosu od oko 15.000 kuna i 650 eura pronađen je također u stanu koji je koristila, a za ovaj se novac pretpostavlja da potječe od trgovine drogom.

Nadalje, rezultati do sada provedenog kriminalističkog istraživanja govore u prilog činjenici da je 31-godišnjakinja došla na područje Primorsko-goranske županije s prvotnom namjerom bavljenja ilegalnom trgovinom drogom i da joj je upravo to bio osnovni izvor prihoda. Tijekom istraživanja pronađene su i lažne isprave kojima se koristila – jedna vozačka dozvola i jedna putovnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara