U Rijeci uhićena četvorica kriminalaca

Tekst: Z.J.
Foto:
Željko Šop (Cropix)

DJELATNICI PU primorsko-goranske su uhitili četvoricu muškaraca koje se sumnjiči za razbojstva i provale sa štetom od oko milijun kuna. Četveročlana skupina je osumnjičena za razbojstva i provale u kuće u Rijeci i okolici te u Zagrebu, prenosi Novi list.

Prema prvim informacijama, sumnja se da su četvorica hrvatskih državljana u dobi od 32 do 34 godine starosti s riječkog područja počinila pet razbojstava, od čega jedno na zagrebačkom području, te dvije provale – u obiteljsku kuću i stan.

Za dvojicu iz uhićene skupine se sumnja da su u jednom razbojstvu u ožujku ove godine lakše ozlijedila 77-godišnju Riječanku. Maskirani razbojnici su je odgurnuli prilikom ulaska u njen stan, a njezinom 82-godišnjem mužu prijetili su pištoljem te mu vezali ruke i zalijepili usta ljepljivom trakom. Iz stana su odnijeli novac u stranoj valuti vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna.

Istu skupinu se sumnjiči za dva razbojstva u sportske kladionice na području Rijeke i Zagreba, razbojstvo na benzinskoj crpki u Cerniku, provalu u obiteljsku kuću u Jelenju, provalu u stan u Zagrebu, odakle je ukraden sef s novcem, zlatnim nakitom i satovima, vrijednima nekoliko stotina tisuća kuna, te za razbojstvo u kojem su od službenice pekarnice, prijeteći joj pištoljem, uzeli 45.000 kuna dnevnog utrška u opatijskom parku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara