U Rusiji dan žalosti: Identificirano svih 112 mrtvih iz požara u noćnom klubu

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

U RUSIJI je dan žalosti zbog tragične smrti 112 osoba u požaru u noćnom klubu "Šepavi konj". Sve žrtve koje su poginule u noćnom klubu u Permu su identificirane, a prema posljednjim informacijama ozlijeđeno je više od 120 osoba.

Neki televizijski programi se danas neće emitirati, a zastave će biti spuštene na pola koplja te će se komemoracije održavati po cijeloj državi. Zbog požara uzrokovanog nestručnim rukovanjem pirotehnikom uhićene su četiri osobe, uključujući i vlasnika kluba. Građani Perma su ispred "Šepavog konja" donijeli više od sto karanfila, a noćni klub je okružen i svijećama te fotografijama poginulih, pišu svjetski mediji. 

Nekima od ozlijeđenih život održavaju na respiratoru 

Mnogi poginuli su pregaženi kada je više od 250 ljudi panično krenulo prema jedinom izlazu iz kluba. Najteže ozlijeđeni su prebačeni u specijalne odjele za opekline u Moskvi i Sankt Petersburgu te u druge ruske gradove.

Mnogima od ozlijeđenih je opečeno više od 50 posto tijela, a neke na životu održavaju respiratori. Jučer je u Permu održana misa za poginule u požaru te su neki od njih već i pokopani.

Predsjednik Medvedev traži stroži zakon

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev, koji je proglasio današnji dan žalosti i žestoko se obrušio na vodstvo kluba zbog izbjegavanja osiguravanja sigurnosti od požara, naložio je svom ministru za hitne slučajeve Sergeju Soigu da izradi stroži zakon koji bi kažnjavao one koji izbjegavaju te odredbe. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara