U Rusiji obustava prodaje karata za letove u Kinu zbog SARS-a

RUSKE vlasti zatražile su u četvrtak od zrakoplovnih tvrtki obustavu prodaje karata za Kinu, Hong Kong i Tajvan a priprema se i potpuna zabrana letova zbog epidemije atipične upale pluća od koje je jedna osoba gotovo sigurno oboljela na krajnjem istoku Rusije.

Odluka je donesena zbog "širenja epidemije atipične upale pluća u Kini, kako bi se spriječio ulaz zaraženih putnika, prtljage, robe i pošte na ruski teritorij", piše u službenom brzojavu zamjenik ministra prometa Aleksander Neradko svim zrakoplovnima tvrtkama koje prometuju u regiji.

Prvi slučaj teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS) otkriven je kod bolesnika u bolnici u Blagoveščensku, na dalekom ruskom istoku, piše dnevnik Gazeta.

"Njegovo je stanje teško (...) a dijagnostički podaci govore da se vjerojatno radi o atipičnoj upali pluća", citira list dužnosnika iz ministarstva zdravstva Genadija Noščenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oboljeli Denis Sopnikov (25), primljen je u bolnicu 1. svibnja u teškom stanju. Više od godinu dana živio je u hotelu u koji su dolazili kineski putnici.

Službeni rezultati analiza trebaju biti objavljeni u četvrtak.

Ruske vlasti zatražile su od zrakoplovnih tvrtki "da budu spremne za drugo naređenje kojim će se odmah zabraniti svaka zračna veza s Kinom, uključujući i Hong Kong i Tajvan".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara