Sirijska koalicija ponovo optužila Rusiju: "Znali su da smo na mjestu koje su bombardirali"

Sirijska koalicija ponovo optužila Rusiju: "Znali su da smo na mjestu koje su bombardirali"
Foto: Hina
 
MEĐUNARODNA koalicija je u subotu optužila rusko zrakoplovstvo da je u zračnom napadu u Siriji ranila borce Sirijskih demokratskih snaga (SDF), što je Moskva ranije zanijekala.
 
"Ruske snage su napale cilj istočno od Eufrata blizu Deir Ezora i ranile koalicijske partnerske snage", navela je koalicija u priopćenju. Rusko streljivo je pogodilo mjesto gdje su Rusi znali da se nalaze Sirijske demokratske snage i savjetnici koalicije. Nekoliko boraca SDF-a je ranjeno u napadu.
 
Koalicija precizira da nijedan vojni savjetnik nije ranjen u tom napadu.
 
"Poduzimamo sve u našoj moći da izbjegnemo eskalaciju"
 
"Dužnosnici koalicije su dostupni, a veza s Rusijom je otvorena od 0 do 24", rekao je zapovjednik koalicije američki general Paul Funk. "Poduzimamo sve što je u našoj moći da se izbjegne nepotrebna eskalacija između snaga koje se bore protiv našeg zajedničkog neprijatelja, organizacije Islamska država", dodaje se u priopćenju.
 
Ranije su SDF objavile da su ih bombardirali ruski zrakoplovi u pokrajini Deir Ezor, posljednjoj u rukama ISIS-a u Siriji, gdje traju odvojene ofenzive sirijskog režima i SDF-a.
 
Rusija je to zatim zanijekala. "To nije moguće. Zašto bismo ih bombardirali?", rekao je glasnogovornik Igor Konašenkov u ruskoj vojnoj bazi Hmeimim, na zapadu Sirije. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara