U S. Brodu otvorena međunarodna izložba keramike "Vaze za cvijeće"

Međunarodna izložba keramike "Vaze za cvijeće" nakon gostovanja u deset hrvatskih gradova otvorena je večeras u Likovnom salonu "Becić" u Slavonskome Brodu. L

Riječ je o reprezentativnoj izložbi radova 92 umjetnika iz 26 zemalja. Po riječima autora izložbe Hanibala Salvara to je još jedan dokaz kako je Hrvatska zanimljivo i važno mjesto suvremene svjetske keramike.

Nagrade i počasne diplome za radove, podsjetio je Salvaro, odredio je stručni žiri. Posebno je važan podatak kako se među 11 nagrađenih nalaze i dva hrvatska autora, Ivančica Vončina i Smiljana Brezovac-Meštrić. Dobitnik prve nagrade je korejski umjetnik Kyung Sook Lee. Zanimljivosti izložbe pridonose i počasni gosti koji nastupaju izvan konkurencije za nagrade, poput Horsta Goebbelsa, Ivana Lackovića Croate, Ljerke Njerš, Ivana Rabuzina i inih.

Izložbu je priredila tvrtka ARTAREA, uz materijalnu i stručnu pomoć Galerije umjetnina grada Broda s ravnateljem akademskim slikarom Predragom Gollom na čelu koji je također govorio na večerašnjem i otvorenju.

Izložba u Brodu osatje do 26. ožujka, a zatim se seli u Karlovac, Pulu, Vukovar i druge hrvatske gradove. Do sada ju je vidjelo više od 80 tisuća posjetitelja.

(Hina) vruž mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara