U SAD-u planinski lav ušetao u kuću i ubio labradora koji je spavao kraj vlasnika

PLANINSKI lav, koji se tijekom noći ušuljao kroz otvorena balkonska vrata obiteljske kuće u blizini Denvera, u američkoj saveznoj državi Colorado, ugrabio je i ubio labradora, koji je spavao pokraj svojih vlasnika, javlja AP.

Srećom, u napadu te planinske zvijeri, teške 59 kilograma, nitko osim labradora nije stradao. Planinski lav je labradorovo truplo ostavio u dvorištu. Rendžeri su ga kasnije pomoću trupla namamili u zamku te su ga ustrijelili.

"Mack i Jacquie Anderson su se probudili i vidjeli planinskog lava kako izlazi iz njihove spavaće sobe. Ubio je 12-godišnjeg labradora Scouta, koji je spavao u njihovoj sobi. Pas koji je spavao u drugoj prostoriji nije ozlijeđen", rekao je Tyler Baskfield, glasnogovornik podružnice Wildlifea u Coloradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacquie Anderson je rekla kako ju je oko 4.30 sati probudilo neko komešanje u sobi. Prizor koji je ugledala ju je prenerazio - planinski lav je u raljama iznosio njihova labradora iz sobe. Rekla je i kako ih psi nisu lavežom upozorili na zvijer koja se šuljala kućom.

Baskfield je rekao i kako je uobičajeno da planinski lavovi prvo ostave svoj plijen nakon što ga ubiju, a potom se kasnije vrate po njega. Dodao je kako je "čudno da se veliki predator poput planinskog lava toliko približio obiteljskoj kući". U Coloradu inače živi između 3.000 i 7.000 planinskih lavova.

I.M.
Foto: National Geographic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara