U SAD-u psihički bolesnik se predstavljao kao marinac

U SAD-u psihički bolesnik se predstavljao kao marinac

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

AMERIKANAC Richard Strandlof, bivši psihijatrijski pacijent, lažno se predstavljao kao američki marinac. Protiv Strandlofa je podignuta optužnica zbog tvrdnji da je odlikovan Purpurnim srcem, Srebrnom zvijezdom i drugim vojnim odlikovanjima.

Bivši psihijatrijski pacijent suočen je s kaznom zatvora od godinu dana i novčanom kaznom u visini od 250 tisuća dolara. Osuđenik je promijenio svoje ime u Kapetan Rick Duncan te je izjavljivao je kako je preživio teroristički napad 11. rujna na Pentagon. Osim toga, kazao je kako je tri puta služio u Iraku te kako je bio ranjen u bitci kod Fallujaha, prenosi Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držao govore i gostovao u emisijama

Strandlof je često gostovao u raznim televizijskim emisijama te je čak držao i govore. Članovi njegove grupe sumnjali su u njegovu ratnu prošlost i nikada im nije bilo jasno zašto ne nosi činove, a on bi se uvijek izvukao odgovorom kako je to po njegovu mišljenju previše egoistično.

Sumnje u njegova odlikovanja i zvanje došle su do FBI-a koji je istražio i saznao kako ne postoji kapetan u američkoj mornarici pod tim imenom. Richard Strandlof je na kraju priznao kako je sve to izmislio i da je ime Rick Duncan uzeo s interneta. Na kraju se ustanovilo da je Richard Strandlof samoprozvani kapetan američke mornarice, bivši psihički pacijent. Svi su pogođeni ovim otkrićem, posebice američki veterani za koje se zalagao i borio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara