U SAD-u uhićene dvije osobe zbog pomaganja al Qaedi

STRUČNJAK za borilačke vještine i liječnik, obojica američki državljani, uhićeni su pod optužbom za udruživanje s ciljem pomaganja al Qaedi, objavilo je u ponedjeljak američko Ministarstvo pravosuđe.

Kaznena prijava tereti Tarika Ibn Osmana Shaha i Rafiqa Sabira da su ponudili pomoć toj terorističkoj organizaciji na nekoliko sastanaka s povjerljivim izvorom i prikrivenim agentom FBI-a, koji se predstavio kao operativac al Qaede.

Tijekom tih razgovora, Shah i Sabir su se obvezali na potporu i odanost al Qaedi i njezinu čelniku Osami bin Ladenu, o čemu postoje snimljeni dokazi, navodi se u priopćenju ministarstva.

Shah je obećao da će operativce i članove al Qaede podučavati borilačkim vještinama i bliskoj borbi, a Sabir je ponudio medicinsku pomoć ozlijeđenim militantima u Saudijskoj Arabiji, kamo je trebao otputovati 2. lipnja.

Agenti FBI-a uhitili su Shaha u Bronxu u New Yorku, a Sabira u Boca Ratonu na Floridi. Budu li osuđeni, prijeti im kazna od 250.000 dolara i najviše 15 godina zatvora, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara