U SAD-u uhvaćen odbjegli dvostruki ubojica koji čeka pogubljenje

TRI DANA nakon što je pobjegao iz slabo čuvanog pritvora u Houstonu, osuđeni dvostruki ubojica Charles Victor Thompson uhićen je u 320 kilometara udaljenom Shreveportu u saveznoj državi Louisiani. Nakon uhićenja odahnuli su mnogi Amerikanci, a ponajviše porotnici i svjedoci sudskog procesa protiv Thompsona, kao i članovi obitelji ubijenih žrtava.

35-godišnji ubojica je iz pritvora u Houstonu pobjegao nakon što je skinuo uočljivu zatvorsku narančastu odjeću te se, dok je ostao sam u jednoj od zatvorskih soba, presvukao u tamno plavu majicu, bež hlače i bijele tenisice. Vjeruje se da je to bila odjeća koju je ubojica nosio tijekom suđenja, te da ju je nekako uspio prokrijumčariti u svoju ćeliju.

Osim toga, Thompson se nekako domogao lažne osobne iskaznice pomoću koje je prošao pored najmanje četiri čuvara pritvora. Oni nisu detaljno pregledavali iskaznicu kojom im je ubojica, dok je prolazio kroz prostorije zatvora, usput mahnuo, i čime je sebi osigurao prolazak do lobija za posjetitelje iz kojeg je lako izašao na ulicu i odšetao iz zatvora.

Nakon što je otkriveno da je ubojica pobjegao pokrenuta je masovna policijska potraga za njim. Potraga je okončana jučer nakon što je lokalna policija Shreveporta dobila dojavu o prepoznavanju Thompsona.

Uhićen je pored jedne prodavaonice alkoholnih pića dok je pijan razgovarao na javnom telefonu.

Kako javljaju američki mediji, policajcu koji je izvršio uhićenje kratko je odgovorio "Vi znate tko sam", a u policijskom izvješću se navodi da je bio toliko pijan da nije bio u stanju odgovarati na pitanja policajaca.

Slučaj je ovih dana u SAD-u ponovno pokrenuo pitanje sigurnosti državnih zatvora, ali i odlučno zahtijevanje civilnih organizacija na utvrđivanju okolnosti pod kojima je Thompson pobjegao. Također se traže odgovorni, jer se sumnja da je ubojica imao pomoć iznutra.

35-godišnji Thompson je osuđen 28. listopada ove godine na smrtnu kaznu i to po dvije točke optužbe za ubojstvo prvog stupnja. Kaznu je zaradio jer je 1998. godine ubio svoju bivšu djevojku, tada 39-godišnju Dennise Hayslip i njezinog novog dečka, 30-godišnjeg Darrena Keitha Caina.

Ubojica je u houstonskom zatvoru bio privremeno smješten, te je čekao prebacivanje u strogo čuvani zatvor u Livingstonu. Nakon ovog bijega ponovno će se pojaviti pred sudom gdje će odgovarati za bijeg iz zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara