U Sedramiću pušten u rad 10-kilovoltni dalekovod

U DRNIŠKOM selu Sedramiću danas je pušten u rad 10-kilovoltni dalekovod Žitnić Sedramić dug 4000 metara.

U programu je obnove elektrosustava u tom selu Dalmatinske zagore i gradnja 2100 metara odcjepnog dalekovoda, tri trafostanice u naseljima Elezima, Mingama i Močićima te obnova niskonaponske mreže dužine 2820 metara s javnom rasvjetom.

Radove je u cijelosti izveo HEP, a financirala američka razvojna agencija USAID s više od 2,8 milijuna kuna.

Puštajući u rad dalekovod, drniški gradonačelnik Ante Dželalija je na prigodnoj svečanosti u Sedramiću podsjetio kako je grad Drniš u vrijeme Domovinskog rata i srpske okupacije pretrpio goleme štete i razaranja, posebice na infrastrukturnim objektima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je obnova počela odmah i možemo biti zadovoljni učinjenim u infrastrukturi, još je otežana redovita opskrba strujom, istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši Vladi i USAID-u na dosadašnjoj pomoći u obnovi i povratku života na to područje.

Amerikanci su na temelju Memoranduma o razumijevanju koji su potpisali grad Drniš i USAID do sada u Drnišu pomogli obnovu vodoopskrbe, uvođenje plinske mreže u pojedina naselja, opremanje dječjeg vrtića u Drnišu, nabavu komunalne opreme i vozila za drnšku komunalnu tvrtku. Uskoro će potporom USAID-a početi gradnja športskih i dječjih igrališta te rekonstrukcija drniške gradske tržnice, najavio je gradonačelnik Dželalija.

(Hina) avuk mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara