U kafiću pokraj Vinkovaca potukli se policajac i vojnici

U kafiću pokraj Vinkovaca potukli se policajac i vojnici
Ilustracija: FAH

U SELU Komletinci pokraj Vinkovaca u noći s 13. na 14. svibnja došlo je do tučnjave u kojoj su sudjelovala dva policajca izvan službe te dva vojnika, javio je Večernji list. No ni PU vukovarsko-srijemska ni MORH nisu izvijestili o događaju.

Policajci i vojnici bili u kafiću koji je radio izvan radnog vremena

Policija je na intervenciju u spomenuti kafić, koji je radio izvan dopuštenog radnog vremena, došla zbog dojave o glasnoj glazbi. Ondje su 61-godišnjeg vlasnika objekta zatekli u vidno alkoholiziranom stanu te su ga priveli jer je pružao pasivan otpor i vrijeđao policiju.

Prema policijskom izvještaju, javni red i mir narušavali su 24-godišnjak i 29-godišnjak, pripadnici vojske, te 31-godišnji policijski službenik. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Disciplinski postupak bit će proveden i protiv 32-godišnjaka, policijskog djelatnika, koji je bio nazočan incidentu, ali nije poduzeo ništa da to spriječi.

Nad policajcima i vojnicima nije provedeno alkotestiranje

"Kako su se navedene tri osobe udaljile s mjesta događaja nakon narušavanja javnog reda i mira, a zbog odmaka vremena događaja i identificiranja te pronalaska počinitelja, nije provedeno ispitivanje njihove alkoholiziranosti. Stoga je protiv njih također podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, redovitim putem.

Događaju je nazočio i 32-godišnjak, također policijski službenik PU vukovarsko-srijemske, koji tom prilikom nije narušavao javni red mir. Zbog nedoličnog ponašanja izvan službe 31- godišnjeg policijskog službenika, kao i zbog nepoduzimanja obvezujućih mjera vezanih za narušenu sigurnost te javni red i mir od strane 32- godišnjeg policijskog službenika bit će proveden disciplinski postupak", stoji u odgovoru policije.

U narušavanju javnog reda i mira razbijen je i Audi A5 u vlasništvu mještanina, no vlasnik nije podnio prijedlog za kazneni progon pa nitko nije dobio kaznenu prijavu.

"Zbog utvrđene sumnje u prekršajnu odgovornost djelatnih vojnih osoba izvijestiti će se nadležna služba Ministarstva obrane Republike Hrvatske", stoji u odgovoru policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara