U Šibeniku mrtve kućne ljubimce bacaju na ulicu jer ne žele platiti 500 kuna

U Šibeniku mrtve kućne ljubimce bacaju na ulicu jer ne žele platiti 500 kuna
Foto: Facebook

LEŠ mačke u najlonskoj vrećici iz koje viri šapa zgrozio je Šibenčane, ali čini se kako je to uobičajen način za rješavanje problema uginulih kućnih ljubimaca u Šibeniku, javlja ŠibenikIN

Razlog tomu što životinje završe u kontejnerima je to što za zbrinjavanje mrtvog ljubimca treba izdvojiti određenu svotu novca.

"As-Eko ovlaštena je firma kojoj bi se vlasnici uginulih životinja trebali obratiti te za zbrinjavanje leša platiti 500 kuna. Međutim, ne sjećam se da je itko ikad to i napravio. Dobijemo otprilike jedan poziv godišnje, a kad vlasnici uginulog ljubimca čuju da moraju platiti toliku svotu, više nam se nikad ne jave. Valjda leš bace u kontejner ili životinju negdje zakopaju", kaže Damir Vrvilo, direktor As-Eka.

Slučaj mačke iz najlonske vrećice kod Vatrogasnog doma također je pod njihovom ingerencijom, ali ih o lešini najprije trebaju obavijestiti komunalni redari.

"Takvih poziva imamo dosta i o tom poslu imamo sklopljene ugovore s gradovima i općinama. Kapacitet zbrinjavanja nam je dvije tone. Nakon toga lešine preuzima jedna ovlaštena tvrtka iz Benkovca", zaključio je Damir Vrvilo za ŠibenikIN

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara