U šibenskom zaleđu otkrivena plantaža indijske konoplje

U šibenskom zaleđu otkrivena plantaža indijske konoplje

U KOPRNU koje se nalazi oko 40-ak kilometara od Šibenika, u šibenskom zaleđu, jučer je šibenska policija pretragom obiteljske kuće u vlasništvu 42-godišnjeg Ž.M. iz Koprna, u vrtu otkrila plantažu indijske konoplje.

Osim 305 stabljika konoplje, visine 30 do 345 centimetara, policija je pokraj kuće pronašla zakopane i četiri ručne bombe, automatsku pušku i prigušivač te 320 komada streljiva različitog kalibra. Na tavanu kuće je pronađeno još sedam stabljika indijske konoplje, visokih oko 110 centimetara, koje su bile obrane i djelomično sasušene, navodi policija.

Prema policijskom izvješću, plantaža je bila jako dobro opremljena - biljke su se navodnjavale pomoću cijevi spojenih na cisternu s vodom po sistemu "kap po kap" te su redovito obrađivane, a u podrumu kuće je otkriven rasadnik te su pronađena tri reflektora jačine 400 W.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni Ž.M., koji je od ranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja, nakon kriminalističke obrade će biti doveden u Istražni centar šibenskog Županijskog suda. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe opojnih droga i nedopuštenog držanja oružja.

Na šibenskom je području tijekom ove godine ukupno zaplijenjeno 770 stabljika indijske konoplje, a ovo je najveća ovogodišnja zapljena.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara