U sisačkom domu kulture projiciran Vranjicanov dokumentarac "Komšije"

DOKUMENTARNIi film o Domovinskom ratu "Komšije" zagrebačkog redatelja Pavla Vranjicana večeras je prikazan u Domu kulture "Kristalna kocka vedrine" u Sisku.

Projekciju filma, koji je do sada u Hrvatskoj Kostajnici, Petrinji, Topuskom, Glini, Zagrebu, Bjelovaru, Daruvaru i Karlovcu gledalo oko 5000 gledatelja, organizirala je sisačka Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a).

Projekciju "Komšija" otvorio je stručni suradnik na filmu pukovnik u mirovini Ivica Pandža Orkan koji je pozdravio "sve uhićene hrvatske branitelje, posebno Stanislava Gavrona i Ivana Hubelića", osumnjičene za ubojstvo građanina srpske nacionalnosti Nikole Drobnjaka 1991., koji, kako je kazao, "čame u sisačkom zatvoru". Također je pozdravio i generale Mirka Norca i Antu Gotovinu.

Pukovnik u mirovini Ivica Pandža Orkan najavio je i četvrti film iz serijala o Domovinskom ratu pod nazivom "Komšije II.", koji će, kao i prva tri "Amarcord" I. i II. te "Komšije"), nastati od autentičnih snimaka srpskih snimatelja o događajima na hrvatskim okupiranim područjima u Domovinskom ratu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor filma, redatelj Pavle Vranjican, istaknuo je kako su "Komšije" zbirka dokaza o agresiji i naravi agresije na Hrvatsku. "Film vrišti mnogim pitanjima na koja nema odgovora", rekao je Vranjican, dodavši kako se nada da će "nova Vlada smoći snage za odgovore na ta pitanja".

"Krivci za zločine nad nevinima trebaju odgovarati pred hrvatskim sudom, a ne dobivati zajmove", kazao je Vranjican.

(Hina) malj sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara