Kod Siska u obrani od poplava pomažu 253 vojnika

Kod Siska u obrani od poplava pomažu 253 vojnika
Foto: Pixsell/Robert Anić
 
U OBRANI od poplava na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji angažirano 253 pripadnika OS RH s motornim vozilima i sredstvima, priopćio je MORH.
 
Protupoplavni vod Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga s 253 pripadnika i motornim vozilima i strojevima angažiran je na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji.
 
Tako je na području Jasenovca, gdje se očekuje vrhunac vodenog vala koji je već dosegnuo 928 centimetara, angažirano 176 pripadnika s potrebnim brojem motornih vozila i strojeva, na području Brezovice 57 pripadnika sa šest motornih vozila i jednim radnim strojem, a u Letovaniću angažirano je 20 pripadnika Hrvatske vojske s jednim motornim vozilom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Na području Kosinja završili sa čišćenjem ceste
 
Na području Kosinja pripadnici OS RH završili su s aktivnostima čišćenja ceste s jednim radnim strojem, a noćas su na području Brezovice obilazili nasipe koji su potopljeni vodom i pomagali pri izgradnji zečjih nasipa.
 
Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića angažiraju se pripadnici Oružanih snaga RH kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava, priopćeno je iz MORH-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara