U Sisku prekinut lanac trgovaca drogom, kazneno prijavljeno 11 dilera

U Sisku prekinut lanac trgovaca drogom, kazneno prijavljeno 11 dilera

Ilustracija: 123rf

NAKON višemjesečne kriminalističke obrade, službenici Odjela kriminaliteta druga u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj prekinuli su lanac neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je danas sisačko-moslavačka policija.

Akcijom koja je provedena u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom, zbog sumnje u čak 73 kaznena djela, obuhvaćen je veći broj osoba, uglavnom s područja Sisačko-moslavačke županije, a veća količina droge je zaplijenjena.
 
Voditelj Odjela kriminaliteta Igor Pasanec je rekao da je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku prijavljeno 11 osoba u dobi od 24 do 30 godina. Za najviše kaznenih djela, čak 21, prijavljen je 30-godišnjak. 
 
Nabavljali drogu, prepakiravali je i prodavali
 
Devetoricu se sumnjiči da su od 11. rujna prošle do 10. siječnja ove godine od dvojice osumnjičenih sa zagrebačkog područja nabavljali marihuanu, MDMA i amfetamin te je prepakiravali u manja pakovanja i prodavali na sisačko-moslavačkom području.
 
Tijekom akcije izvršeno je 20 zapljena marihuane u količini od 3156,8 grama, tri zapljene amfetamina od 103,5 grama, dvije zapljene kokaina u količini 5,8 grama, dvije zapljene MDMA (Ecstasy) od 19 grama, jedna zapljena MDMA u kristalu od 238 grama te po jedna zapljena hašišova ulja od 16 ml i 0,24 grama sjemenki indijske konoplje. 
 
Deset je osumnjičenika uz kaznene prijave predano pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke, a zbog prekršaja su nadležnom prekršajnom sudu podneseni optužni prijedlozi protiv deset osoba u dobi od 22 do 32 godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara