U Sisku razbijena grupa od osam dilera, zaplijenili im preko 4 kile razne droge

U Sisku razbijena grupa od osam dilera, zaplijenili im preko 4 kile razne droge
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

OSMOČLANU skupinu pritvorila je sisačko-moslavačka policija zbog sumnje da je nabavljala te preprodavala veće količine raznih vrsta droge, a u višemjesečnoj istrazi obavila je 36 zapljena ukupno 4,2 kilograma droge čija se vrijednost na narko tržištu procjenjuje na oko 150.000 kuna.

Voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec kazao je na konferenciji za novinare kako je tijekom istrage procesuirano stotinjak osoba, pa je PU sisačko-moslavačka po broju zapljena i procesuiranih osoba u posljednja tri mjeseca "pri samom vrhu u državi". 

Na ovoj istrazi surađivala je s PU zagrebačkom, budući da su trojica iz ove skupine s područja Zagrebačke županije, a petorica sa Sisačko-moslavačke. Riječ je o muškarcima u dobi od 21 do 41 godine.

Nabavljali i dilali razne vrste droge

Osumnjičeni su da su od prosinca prošle do travnja ove godine na sisačko-moslavačkom području nabavljali kokain, amfetamin, MDMA, psilocibin, marihuanu i hašišovo ulje, Drogu su prepakiravali u manja pakiranja te prodavali krajnjim konzumentima.

U ukupno izvršenih 36 zapljena policija je oduzela ukupno 4260 grama i 16,6 mililitara droge. Svih osam osumnjičenika su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, a protiv petorice su podneseni i optužni prijedlozi.

Sisačko-moslavačka policija na presici se pohvalila i da je pretragom kuća i vozila četvorice osumnjičenih pronašla i oduzela 358 kilograma sitno rezanog duhana vrlo visoke kvalitete, namijenjen nezakonitoj prodaji na širem sisačkom području.

Vrijednost tog duhana u uličnoj prodaji procjenjuje se na oko 100.000 kuna, a uz pet kaznenih prijava policija je Carinarnici Zagreb podnijela i zahtjev za naplatu 200.000 kuna trošarina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara