U sklopu SUVAG-a gradi se novi Centar za umjetnu pužnicu

ZAGREBAČKA  gradonačelnica Vlasta Pavić otvorila je danas radove na izgradnji Centra za umjetnu pužnicu i nove tehnologije u sklopu Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, koju će Grad Zagreb financirati s 230.000 kuna.

Centar je namijenjen dijagnostici i rehabilitaciji osoba sa smetnjama slušanja i govora, te učenju govora preko ugrađene umjetne pužnice kao slušnog pomagala.

Položivši temeljni kamen za novu zgradu, gradonačelnica Pavić izjavila je da je izgradnja nove zgrade priznanje djelatnicima SUVAG-a na dugogodišnjem radu.

Ravnateljica SUVAG-a Marija Paškvalin napomenula je da više od 80 posto pacijenata čine djeca oštećena sluha i govora, a novi će prostor omogućiti kvalitetniji i brži prijam i protok pacijenata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakodnevnom programu rehabilitacije nalazi se 550 djece, a dnevno kroz ustanovu prođe oko 1.000 djece.

Od pojave prvih osoba s ugrađenom umjetnom pužnicom nakon operacija u Klinici za otorinolaringologiju KB-a Sestre milosrdnice, SUVAG je postao suradna ustanova te klinike.

Budući da je umjetna pužnica posebno područje rada i istraživanja, osnivanje posebnog Centra za umjetnu pužnicu pomoći će da 220 osoba, koliko ih je trenutno obuhvaćeno programom rehabilitacije, kvalitetnije obavi rehabilitaciju i nauči se izražavati putem govora.

Poliklinika SUVAG djeluje od 1961. godine, a osnovao ju je akademik Petar Guberina kao jedinstvenu zdravstvenu ustanovu za razvoj verbotonalne metode u rehabilitaciji slušanja i govora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara