U Slavonskom Brodu poginuo motociklist. Udario je u traktor

U Slavonskom Brodu poginuo motociklist. Udario je u traktor
Nema veze s nesrećom u tekstu Ilustracija: Davor Višnjić/Pixsell

U TEŠKOJ prometnoj nesreći u Slavonskom Brodu sinoć je poginuo motociklist. Kako je izvijestila policija, do nesreće je došlo pola sata prije ponoći na zapadnoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu.

Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 35-godišnji vozač (na glavi je nosio zaštitnu kacigu) upravljao motociklom slavonsko-brodskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera istoka u smjeru zapada.

Zabio se u traktor

Ispred njega se u istom smjeru kretao traktor kojim je upravljao 48-godišnjak, a suprotnim prometnim trakom se kretao 45-godišnjak upravljajući osobnim automobilom austrijskih registarskih oznaka.

U jednom trenutku 35-godišnji vozač motocikla je zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama ceste prekasno uočio vozilo ispred sebe, uslijed čega je došlo do udara motocikla u traktor te odbacivanja motocikla na suprotni prometni trak i udara osobnog automobila u motocikl.

U ovoj prometnoj nesreći je 35-godišnji motociklist smrtno stradao.

"Mopedisti i motociklisti, apeliramo na vas da vozite s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima tijekom cijele godine, koristite propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, ali i drugu motociklističku opremu (jakna, hlače, štitnici, čizme, rukavice), krećite se dopuštenim brzinama, tijekom vožnje u skupini – krećite se jedan iza drugog, a ono najvažnije je da ne precjenjujte vlastite mogućnosti, odnosno ne podcjenjujte opasnosti u prometu", poručuju iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara