U Sloboštini gori skladište konoplje Željka Mavrovića, vatrogasce ometa dim

U Sloboštini gori skladište konoplje Željka Mavrovića, vatrogasce ometa dim
Foto: Pixsell/Goran Stanzl/Ivica Galović

BALE industrijske konoplje i sijena izgorjele su u subotu ujutro na Eko poljoprivrednom imanju bivšeg poznatog boksača Željka Mavrovića, koji se nakon prestanka sportske karijere bavi ekološkom proizvodnjom u mjestu Sloboština nedaleko od Požege, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Kako neslužbeno doznaje lokalni portal 034 koji vijest o požaru donosi pod naslovom "Gori najveći džoint u županiji", zapalile su se bale konoplje koje su bile u skladištu.

Pogledajte snimke:


Video:
Portal034

Iz požeško-slavonske policije kažu kako su dojavu o požaru zaprimili u jutarnjim satima, dok je Mavrović za Hinu potvrdio da nije bilo ozlijeđenih osoba u požaru na imanju koje trenutno koristi OPG Majer.

Na požarište u mjestu Sloboština, 18 kilometara zapadno od Požege, ubrzo su stigli vatrogasci iz Požege, Brestovca i Orljavca koji su zaustavili širenje vatre.

Mavrović: Čini se da šteta nije velika

“Još nemam potpunu informaciju što se točno dogodilo. Međutim, prema onome što sam vidio na nekoliko fotografija, čini se da šteta nije velika", rekao je Mavrović.

Dodao je da je požar izbio u prostoru koji je korišten kao poljoprivredno skladište.

Iza 16 sati predsjednik DVD-a Brestovac Josip Ugrin izjavio je Hini da su vatrogasci još uvijek na požarištu.

Bale industrijske konoplje još tinjaju

Bale konoplje još tinjaju, vatrogasci su i dalje na požarištu 

“Što se tiče razmjera požara, ovo nije zahtjevna intervencija. Međutim, kako se radi o zatvorenom skladištu visine oko dva metra, ograničen je prostor za intervenciju. Zato bale industrijske konoplje koje je zahvatila vatra još tinjaju”, rekao je Ugrin.

Trenutno ne raspolaže informacijama tko je vlasnik uskladištene slame, je li to OPG Majer koji trenutno koristi prostore ili neka treća osoba.

Lokalni portali navode da je požar izbio nešto prije 8 sati, i to u podrumskim prostorijama koje je od Mavrovića unajmio OPG Majer.

"Jako je teško i opasno"

Unatoč naporima vatrogasaca, ni u prvim satima poslijepodneva požar nije ugašen.

"Jako je teško i opasno, skoro je nemoguće ući unutra od gustog dima, na pojedinim mjestima se pojavljuje otvoreni plamen. Pokušavamo unutra ubaciti pjenu za gašenje kako bismo spriječili daljnje širenje požara. S jakim ventilatorima s druge strane zgrade upuhivanjem zraka nastojimo istjerati dim na drugu stranu kako bismo mogli ući unutra", izjavio je Zdravko Matoković iz DVD-a Orljavac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara