U Sloveniji se utopio migrant dok je prelazio rijeku

U Sloveniji se utopio migrant dok je prelazio rijeku
Foto: Hina/EPa

SLOVENSKA policija potvrdila je danas da se jedan muškarac iz skupine migranata iz Alžira, koje su zatekli nakon prelaska granice blizu Ilirske Bistrice, utopio.

Glasnogovornica policijske uprave Koper Anita Leskovec kazala je da je u selu Topolc ujutro nešto prije 8 sati otkrivena i privedena skupina od  šest migranata te da je, prema prvim podacima, riječ o migrantima iz Alžira.

U razgovoru s policijom odmah su rekli da jedan od njih prilikom prijelaza rijeke Reke, koja je vrlo hladna u ovo doba godine, nije došao na drugu stranu obale.

"Kazali su da su ga vidjeli kao je nestao ispod površine vode", kazala je policijska glasnogovornica.

U rijeci pronađeno truplo

Odmah je pokrenuta akcija pretrage i spašavanja u koju su, uz policajce, bili uključeni vatrogasci, članovi lokalnog ronilačkog društva i rafting kluba.

Nešto prije 13 sati u rijeci je pronađeno muško truplo. Dežurna liječnica na tijelu nastradalog nije našla tragove nasilja i konstatirala je da je uzrok smrti utapanje.

Policija će nastaviti istragu kako bi se ustanovile okolnosti nesretnog događaja i identitet preminulog migranta, navela je u priopćenju koparska policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara