U Španjolskoj uhićena žena povezana s ETA-om

ŠPANJOLSKA je policija uhitila ženu osumnjičenu za suradnju s baskijskom separatističkom organizacijom ETA-om, objavili su u subotu mediji.

Žena, jedanaesta osoba uhićena u dvotjednoj policijskoj operaciji protiv ETA-e, uhićena je u povijesnome središtu Bilbaa.

Ni policija ni vlasti nisu još komentirali najnovije uhićenje.

Španjolski je premijer Jose Luis Zapatero već prije ponovno isključio mogućnost pregovora s ETA-om ne pristane li ona na bezuvjetno razoružavanje. ETA je od 1968. otkad se nasilno bori za nezavisnu baskijsku državu ubila više od osamsto ljudi.

"Teroristička skupina ETA nema drugoga rješenja do prestanka oružane borbe. Zadnji su mjeseci pokazali jačanje naše djelotvornosti u borbi protiv ETA-ina terorizma", rekao je Zapatero na sastanku svoje socijalističke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je tjedan šestero nekadašnjih čelnika ETA-e poslalo iz zatvora pismo kojim poziva organizaciju da prekine s nasiljem jer ono "više nema svrhe", objavile su španjolske novine.

Policija je ove godine u Španjolskoj i Francuskoj uhitila više od četrdeset osoba za koje sumnja da su povezane s ETA-om.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara