U splitski SDP se vratili veterani, ne zna se što će biti s mladim snagama i direktorima gradskih firmi

U splitski SDP se vratili veterani, ne zna se što će biti s mladim snagama i direktorima gradskih firmi

Foto: FaH

U CENTRALI splitskog SDP-a na Bačvicama u tijeku je ponovno učlanjivanje raspuštenog članstva. Jučer je povjerenik Darko Parić naručio dvije ture članova. Nisu svi došli. Izostali su neki direktori gradskih firmi, a i mlade snage, poput gradskog vijećnika Vojka Božulića, bivšeg predsjednika Kotara Varoš.

Ispod časti...

Božulić se oglasio jutros na Facebooku. Iz objave se da zaključiti kako drži da je SDP zaključena epizoda.

"Nisam došao na jedan ad hoc poslan SMS. Smatrao sam da mi je ispod časti tražiti ponovni upis nakon što sam bez ikakvog obrazloženja izbrisan iz članstva. Srce mi je reklo da ne idem. Život ide dalje, vidjet ćemo što će biti u budućnosti", kazao nam je Božulić.

Ostaje zasad u Gradskom vijeću, ali kako je ušao kao zamjena dogradonačelnice Aide Batarelo, moguće je očekivati i nekakvu reakciju stranke.

Novi članovi inkriminirali mlade snage splitskog SDP-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije najjasnije kakav je krimen Božulića i još nekolicine mladih splitskih SDP-ovaca, poput Davora Matijevića, predsjednika Kotara Blatine ili Bore Bulovića, vijećnika Kotara Grad, koji jesu bili uz Baldasara kada se dokopao vlasti, ali nisu, poput njega, javno rušili ugled stranke.

Doveli su one famozne nove članove koje središnjica i njima odani ljudi nisu dočekali sa simpatijama. SDP je, naime, dosad bio zatvorena struktura sa maksimalno 800 članova, od kojih je aktivno bilo negdje oko 500.

Godinama nije bilo novih članova, a onda ih je odjednom upisano više stotina. Neki su se pobojali da će tako Baldasar nepovratno izmijeniti strukturu gradske organizacije i osigurati nesmetan prolaz na idućim unutarstranačkim izborima. S druge strane, ostaje pitanje, je li SDP u Splitu tako elitistička organizacija da joj ni ne trebaju novi članovi? 

Baja i veterani ponovno u SDP-u

Povjerenik Parić je onima koji su došli na sastanak ponudio da potpišu izjavu kako raspušteni članovi žele postati članovi SDP-a (ponovno). Potpisali su i oni koji su vrlo emotivno doživjeli odluku o raspuštanju, poput Marina Jurjevića Baje, Veljana Radojkovića, Borisa Ćurkovića i Zdravka Mulića. Potpis na izjavu zapravo ništa ne znači, tek je prvi korak na putu za učlanjenje u partiju jer to treba odobriti Parić. Za Baju i ostale veterane problema neće biti, no vrlo je lako moguće da mjesta neće biti baš za sve koji su potpisali izjavu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara