U Splitu osnovan novi ogranak HND-a

U SPLITU je večeras osnovan ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) koji okuplja dopisnike i lokalne medije u tom gradu.

To je treći ogranak HND-a u Splitu: već postoje u Slobodnoj Dalmaciji i splitskom studiju HRTV-a.

Za predsjednicu ogranka HND-a dopisnika i lokalnih medija izabrana je Marija Erceg, a za njezina zamjenika Pero Jurišin.

Održan je i osnivački sastanak splitsko-dalmatinskog Županijskog vijeća HND-a za čijeg je predsjednika izabran Zoran Šagolj iz Slobodne Dalmacije, a za zamjenika Mladen Vuković s Radio Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik HND-a Dragutin Lučić rekao je kako HND danas ima 3000 članova te da se u HND više neće primati ni jedan član koji nema završen fakultet.

Dodao je da je HND za vrijeme njegova mandata u protekle četiri godine samo za socijalnu skrb i kredite siromašnim i umirovljenim novinarima podijelio oko 500 tisuća eura, te da je izdao više od 10 knjiga.

Lučić je također ustvrdio da Hrvatsko novinarsko društvo ima znatan utjecaj u europskim asocijacijama potkrijepivši to primjerom da u Europskoj novinarskoj federaciji HND ima ček pet glasova, a Njemačka koja je mnogo veća zemlja ima npr. sedam.

Lučić i Mario Bošnjak, urednik i glavni tajnik HND-a, predstavili su i knjigu "Mediji i izbori" koju je sufinancirala Europska unija, a na hrvatskom izdala medijska agencija HND-a Press Data.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara