U Splitu zapaljeno igralište za djecu s poteškoćama u razvoju

U Splitu zapaljeno igralište za djecu s poteškoćama u razvoju
Foto: Facebook/ Dijana Aničić

SINOĆ je u Splitu planulo igralište za djecu s poteškoćama u razvoju. Riječ je o igralištu u Šibenskoj ulici.

Da je zapaljeno igralište prilagođeno djeci s poteškoćama, Indexu je potvrdila Dijana Aničić, predsjednica udruge Anđeli.

Anđeli su udruga koja se pomaže djeci koja su najteži tjelesni invalidi i djeci s teškoćama bez obzira na povijest bolesti i dijagnozu.

"To je igralište napravljeno 2013. godine dobrom voljom volontera uz pomoć Grada Splita. To je prvo igralište, a da je prilagođeno za djecu s teškoćama u razvoju. Koriste ga i druga djeca, djeca koja tu žive, a osmišljeno je na način da se sva djeca  integriraju i igraju zajedno. Jako mi je žao zbog situacije", kaže Aničić za Index.

"Već su se javili iz grada, policija i komunalci su izašli na teren. Obećana je što hitnija sanacija, na dobrobit i zdrave i bolesne djece. Zahvaljujem se građanima koji stanuju tamo, susjedima koji su brzo reagirali", kaže Aničić.

Splitski vatrogasci, piše Dalmacija Danas, potvrdili su da je na dječjem igralištu u Šibenskoj ulici gorio tobogan, koji je vrlo brzo ugašen. Pišu, pozivajući se na susjede, kako su za požar kriva djeca koja su se igrala petardama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara