U Srbiji 27 novozaraženih, ukupno ih je 249

U Srbiji 27 novozaraženih, ukupno ih je 249
Foto: HINA

U SRBIJI je potvrđeno novih 27 slučajeva koronavirusa, a ukupan broj zaraženih od prvog službeno registriranog pacijenta 6. ožujka do danas u 15 sati je 249, priopćeno je u ponedjeljak na redovitoj tiskovnoj konferenciji srbijanske vlade.

Od posljednjeg izvješća u nedjelju do ponedjeljka u 15 sati testirani su uzorci 61 osobe, od kojih je 27 pozitivno, a 34 negativno na COVID-19.

Hospitalizirano je 19 novopotvrđenih pacijenata, dok je osam osoba s lakšom kliničkom slikom izolirano u kućnim uvjetima.

Nacionalni referentni laboratorij Instituta Torlak testirao je od 6. ožujka do danas uzorke ukupno 822 osobe.

Na bolničkom liječenju je 131 pacijent, a na respiratorima je 15 zaraženih, od kojih je troje u kritičnom stanju.

Epidemiolozi su i danas ponovili upozorenja i sugestije građanima o maksimalnom izbjegavanju socijalnih kontakata,  uz poštivanje vladinih mjera ograničenja, a policija je priopćila da je uhićeno više osoba koje su, po ulasku u Srbiju iz ugroženih područja, kršile propisanu mjeru izolacije.

Prvi slučaj pojave COVID-19 u Srbiji službeno je potvrđen 6. ožujka, a do sada su registrirana dva smrtna ishoda među zaraženima koronavirusom, jednog 59-godišnjeg kroničnog bolesnika te žene u dobi od 82 godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara