U Srbiji dosad 20 testiranih na koronavirus, svi testovi negativni

U Srbiji dosad 20 testiranih na koronavirus, svi testovi negativni
Ilustracija: EPA

U SRBIJI još nema potvrđenih slučajeva zaraze, a svi testovi dosad sumnjivih ukupno 20 osoba bili su negativni i ni u jednom slučaju nije potvrđena zaraza, objavljeno je u četvrtak u Beogradu.

Dvoje zaraženih državljana Srbije, od ukupno 11 koji su bili dio posade kruzera Diamond Princess, hospitalizirano je u Japanu, a ostalih devet napustilo je brod, ali će nakon iskrcavanja još 14 dana ostati u karanteni u studentskom domu u blizini Tokija u prefekturi Saitama, javila je Radiotelevizija Srbije.

Testirano 20 osoba

Ministarstvo zdravstva i Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut pokrenuli su internetsku stranicu - covid19.rs - na kojoj dvaput dnevno, u 8 i u 18 sati, ažuriraju i priopćavaju posljednje informacije o koronavirusu i epidemiološkoj situaciji.

Do 26. veljače u nacionalnom referentnom laboratoriju Instituta za virusologiju i imunologiju Torlak testirano je 16 osoba koje su ispunjavale kriterije "definicije slučaja", boravka na području intenzivnog prijenosa virusa te prisutnosti infekcije dišnih puteva, a uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus.

Prema posljednjim podacima, do četvrtka u 8 sati u Srbiji su testirani uzorci još četiri osobe, ali su svi bili negativni na novi koronavirus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara