KORONAVIRUS

U Srbiji od koronavirusa umro državni tajnik

U Srbiji od koronavirusa umro državni tajnik
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

DRŽAVNI tajnik u ministarstvu zaštite okoliša srbijanske vlade, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je tijekom dana, objavili su u srijedu beogradski mediji pozivajući se na izvore u tom ministarstvu.

Vijest o smrti državnog tajnika Branislava Blažića još nije službeno potvrđena, ali su portali lista Blic i B92 naveli da su potvrdu dobili u ministarstvu, dok agencija Tanjug navodi da ima potvrdu iz dva izvora.

Branislav Blažić član je vladajuće Srpske napredne stranke i porijeklom je iz Kikinde, jednog od početnih žarišta koronavirusa u Srbiji, a bio je na liječenju u Infektivnoj klinici u Beogradu.

Nakon što je objavljena vijest da je pozitivan na koronavirus, srbijanska vlada preselila je sve svoje aktivnosti iz zgrade u Nemanjinoj ulici u središtu grada, u Palaču Srbija, nekadašnje Savezno izvršno vijeće, u Novom Beogradu, a svi suradnici i osobe s kojima je Blažić bio u kontaktu su testirane na covid-19.

Rezultati tih testova nisu objavljeni, osim što je šef diplomacije i vicepremijer Ivica Dačić potvrdio da u srbijanskoj vladi ima i drugih djelatnika koji su pozitivni na koronavirus.

"Imamo i drugih djelatnika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi", rekao je Dačić medijima 25. ožujka, ne precizirajući o kojem broju se radi.

U Srbiji je su do utorka u 15 sati potvrđene ukupno 23 žrtve covida-19 od početka epidemija 6. ožujka.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara