KORONAVIRUS

U Srbiji pet novih žrtava koronavirusa, ukupno 3105 slučajeva

U Srbiji pet novih žrtava koronavirusa, ukupno 3105 slučajeva
U Srbiji je izvanredno stanje Foto: EPA

U SRBIJI su u posljednja 24 sata testirane 1893 osobe, od kojih je 238 pozitivno, rekla je na konferenciji za novinare zamjenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević. Ukupan broj preminulih u Srbiji tako se popeo na 71.

Hospitalizirano je 2107 pacijenata, a na respiratoru je 136 pacijenata.

Ukupan broj slučajeva zaraze koronavirusom u toj zemlji popeo se na 3105.

Podsjetimo, u Srbiji danas počinje najdulji policijski sat od uvođenja izvanrednog stanja, i to u trajanju od čak dva i pol dana, odnosno 60 sati. Policijski sat počinje danas u 17 sati i traje do ponedjeljka u 5 ujutro.

Kako će izgledati policijski sat?

Za vrijeme trajanja najduljeg policijskog sata od uvođenja izvanrednog stanja neće raditi trgovine, pekare, apoteke i ostale uslužne djelatnosti, baš kako je i do sada bio slučaj.

Kao i do sada, umirovljenicima je zabranjen izlazak iz kuća 24 sata, a tako će biti i ovog vikenda. 

Onoga trenutka kada počne policijski sat, danas u 17 sati, na ulicama će moći biti samo oni koji imaju specijalne dozvole za rad. Kretati se u to vrijeme mogu samo oni koji moraju raditi kako bi bilo osigurano funkcioniranje svakodnevnog života, ali za to im je potrebna posebna dozvola za kretanje, kao i radni nalog poslodavca.

Vlasnici domaćih ljubimaca trebaju znati da će za vrijeme policijskog sata imati dva termina da prošetaju ljubimce.

Oni mogu ljubimce izvesti svakog dana od 23 sata do 1, a subotom i nedjeljom i od 8 do 10 sati, i to isključivo na 20 minuta, najdalje 200 metara od mjesta prebivališta.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara