U Srbiju se od danas može bez potvrde o testiranju, počeli i međunarodni letovi

U Srbiju se od danas može bez potvrde o testiranju, počeli i međunarodni letovi
Ilustracija: EPA

VLADA Srbije usvojila je danas prijedlog Kriznog stožera kojim je omogućen slobodan ulazak na teritorij Srbije iz inozemstva bez dosad neophodnog PCR testa na koronavirus, a nacionalna kompanija počela je postupnu uspostavu međunarodnih zračnih linija.

Svim građanima Srbije i stranim državljanima na graničnim prijelazima bit će dijeljena zdravstvena upozorenja da dolaze na teritorij na kojem je koronavirus i dalje aktivan, uz preporuku kojih se preventivnih mjera trebaju pridržavati u cilju sprečavanja i širenja infekcije.

Testiranje PCR testom na osobni zahtjev na cijelom teritoriju Srbije koštat će 6000 dinara

Testiranje PCR testom na osobni zahtjev na cijelom teritoriju Srbije koštat će 6000 dinara, odnosno oko 50 eura, dok će za studente i maloljetne osobe test biti besplatan, priopćila je vlada nakon preporuke Kriznog stožera, temeljem analize aktualne epidemiološke situacije.

U Srbiji su u posljednja 24 sata napravljeni testovi za 6918 osoba, od kojih je 86 bilo pozitivno

Prema današnjim službenim podacima, u Srbiji su u posljednja 24 sata napravljeni testovi za 6918 osoba, od kojih je 86 bilo pozitivno, a od početka epidemije 6. ožujka registrirano je 10.919 zaraženih među 203.799 testiranih.

U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe, što je ukupno 237 žrtava covida-19 za dva i pol mjeseca trajanja epidemije.

Na bolničkom liječenju su 743 pacijenta, od kojih je 12 na respiratorima.

Epidemiolozi tvrde da je epidemija u silaznoj putanji

Epidemiolozi tvrde da je epidemija u silaznoj putanji, ali da virus i dalje cirkulira, ali osjetno oslabljen, stvarajući blagu kliničku sliku oboljelih.

Srbija je danas nastavila normaliziranje poslije ukidanja izvanrednog stanja, uvedenog zbog koronavirusa, jutros su obnovljeni i prvi komercijalni letovi nacionalne aviokompanije Air Serbia na liniji Beograd - Zurich, a najavljeno je i ponovno otvaranje linija za Frankfurt, London, Beč te kasnije Pariz, Amsterdam, a 6. lipnja i za New York.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara