U Šri Lanki ubijeni otac i braća glavnog organizatora terorističkog napada

U Šri Lanki ubijeni otac i braća glavnog organizatora terorističkog napada
Foto: EPA

OTAC i dvojica braće navodnog glavnog organizatora bombaških napada u Šri Lanki ubijeni su pošto su sigurnosne snage uletjele u njihovu sigurnu kuću prije dva dana, rekla je policija i jedan član bombaševe obitelji za Reuters u nedjelju.

Među 15 poginulih u sukobima s vojskom na istočnoj obali Šri Lanke u petak su Zaini Hašim, Rilvan Hašim i njihov otac Mohamed Hašim, viđeni na snimci koja kruži društvenim mrežama gdje pozivaju na otvoreni rat protiv nevjernika, rekla su četiri izvora iz policije.

Nijaz Šarif, šogor Zahrana Hašima, navodnog čelnika skupine koja je odgovorna za smrt 250 ljudi u crkvama i hotelima u prošlotjednim napadima, rekao je za Reuters da su na snimci dvojica Zahranove braće te njihov otac.

Pozivali na ubijanje nevjernika i raspravljali o mučeništvu

Policija je također potvrdila da su trojica od 15 ubijenih viđeni na toj snimci na društvenim mrežama gdje pozivaju pristaše na ubijanje nevjernika i raspravljaju o mučeništvu.

U Šri Lanki je i dalje izvanredno stanje s visokim stupnjem sigurnosti, a gotovo 10.000 vojnika je na ulicama diljem te otočne države gdje provode akcije potrage i lova na članove dviju islamističkih skupina za koje se vjeruje da stoje iza napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara