Djevojka iz BiH se sama porodila u stanu, i ona i beba su pronađeni mrtvi

Djevojka iz BiH se sama porodila u stanu, i ona i beba su pronađeni mrtvi
Screenshot: YouTube

U MRKONJIĆ-GRADU u BiH pronađena su mrtva tijela 26-godišnjakinje i njene tek rođene bebe. Tijela su pronađena u nedjelju navečer. Policiji je oko 21:20 prijavljeno da Zorica Č. nikome ne otvara vrata stana te da se ne javlja na mobitel. Po prijavi policija je zajedno sa stanodavcem ušla u stan i zatekla njihova tijela.

Kako javlja Dnevni Avaz, obdukcijom tijela Zorice Č. (26) iz Petrovca i njene tek rođene bebe utvrđeno je da je majka umrla uslijed iskrvarenja nakon porođaja, a beba zbog neadekvatnog zbrinjavanja.

Kako saznaje Avaz beba je rođena živa, s urednom težinom, ali je podlegla jer nije bila adekvatno zbrinuta. Novorođenčetu ni pupčana vrpca nije bila podvezana, već samo otkinuta.

"Obdukcijom je utvrđeno i da se nije radilo o prijevremenom porođaju, već da je majka bila u devetom mjesecu trudnoće", navodi izvor istrage.

Policija sumnja da je Zorica Č. željela prikriti porod. Vjerojatno se zbog toga nije obratila liječnicima već se porodila u iznajmljenom stanu u Mrkonjić-Gradu u kojem je sama živjela. Tijekom očevida policija je pronašla tragove koji ukazuju da je, nakon poroda, u stanu prala krv, dok je stvari koje je koristila za vrijeme poroda strpala u veš mašinu u namjeri da ih opere. Međutim, njeno zdravstveno stanje se zakompliciralo što je odvelo u smrt i nju i bebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara