U stotinjak hrvatskih srednjih škola održana županijska natjecanja u EUQUIZ-u

U ORGANIZACIJI Ministarstva za europske integracije danas je u hrvatskim srednjim školama održano županijsko natjecanje EUQUIZ iz znanja o Europskoj uniji.

Na natjecanje se prijavilo ukupno stotinu timova iz 83 škole iz Zagreba i svih županija, osim Ličko-senjske, a već su poznati i rezultati, osim iz Sisačko-moslavačke županije, priopćilo je Ministarstvo za europske integracije.

EUQUIZ obuhvaća provjeru poznavanja povijesti europskih integracija, institucija EU-a i osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica o zemljama članicama Europske unije te odnosu Republike Hrvatske i EU-a.

Cilj je kviza potaknuti mlade na istraživanje činjenica o europskom integracijskom procesu i povezanosti Republike Hrvatske s Europskom unijom, odnosno da bolje razumiju potrebu uključenja Republike Hrvatske u Europsku uniju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim usvajanja znanja, sadržanih u nastavnim planovima zemljopisa, povijesti, politike i gospodarstva, učenike se potiče na uporabu Interneta kao dopunskog izvora podataka.

Na državno natjecanje plasirala su se tri tima iz Zagreba, po dva iz Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije te po jedan iz ostalih županija.

Projekt su pomogli i Izaslanstvo Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstvo prosvjete i športa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara