U Strasbourgu uhićene dvije osobe, pomagale su teroristu

U Strasbourgu uhićene dvije osobe, pomagale su teroristu
Foto: EPA

DVIJE osobe uhićene u ponedjeljak osumnjičene su da su napadaču na božićnom sajmu u Strasbourgu nabavile oružje, objavili su sudski izvori, prenose agencije.

Izvori su za dpa kazali da su obje osobe sudjelovale u nabavi oružja za Cherifa Chekatta, koji je 11. prosinca u Strasbourgu ubio najmanje pet, a ranio desetak osoba. Policija je napad okarakterizirala kao teroristički, a Chekatt je ubijen dva dana kasnije, u razmjeni vatre s policijom.

Istraga o napadu u Strasbourgu napreduje: jedan se prijatelj Cherifa Chekatta treba u ponedjeljak pojaviti na pariškom sudu radi podizanja optužnice. Bit će izveden pred suca koji sudi u slučajevima terorizma, priopćilo je pariško državno odvjetništvo koje je počelo istragu za "ubojstva i pokušaje ubojstva u vezi s terorističkim pothvatom", "zločinačko terorističko udruživanje" te "kupnju, posjedovanje i prodaju oružja" u vezi s "terorističkim pothvatom".

Zatraženo je njegovo pritvaranje, prenosi agencija AFP.

Taj tridesetsedmogodišnjak je uhićen u četvrtak pod sumnjom da je sudjelovao u kupnji revolvera s kraja 19. stoljeća kojim se Chekatt koristio u napadu u kojemu je u utorak ubijeno pet, a ranjeno jedanaest ljudi, rekao je dobro obaviješten izvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara