U stravičnoj nesreći poginuli 18-godišnjak iz Metkovića i časna sestra iz Ugande

U stravičnoj nesreći poginuli 18-godišnjak iz Metkovića i časna sestra iz Ugande

U STRAVIČNOJ prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak popodne u Živogošću poginuli su 34-godišnja časna sestra iz Ugande i 18-godišnjak iz Metkovića, doznaje Index.

Budući da policija još uvijek ne zna tko bi uopće mogao potvrditi identitet smrtno stradale časne sestre, pretpostavlja se da će do konkretnih saznanja o njezinom identitetu proći dosta vremena, naročito ako se uzme u obzir da kod nje nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

Identitet druge smrtno stradale osobe također nije poznat, ali se zna da se radi o 18-godišnjem učeniku 4. razreda srednje škole u Metkoviću

U prometnoj nesreći teško ozlijeđeno je dvanaest osoba, koje su prebačene u KB Split, pri čemu je dvoje bilo u životnoj opasnosti, ali nakon medicinske obrade svi su stabilno.

Sve ozlijeđene osobe zadobile su teške ozljede - lomove kukova, zdjelica, rebara, ili poderotine i kontuzije. Nad nekim od ozlijeđenih morat će se obaviti i operativni zahvati.

Kako doznajemo, najgore je prošla jedna 16-godišnja djevojka iz Drvenika, koja je pretrpjela prijelom prvog slabinskog kralješka, te je hitno upućena na operaciju.

Vrlo teško je ozlijeđen i vozač autobusa, koji je zadobio prijelom dvaju rebara, te mu je utvrđen izljev krvi u prsištu.

U izvlačenju unesrećenih osoba iz smrskanog autobusa sudjelovali su vatrogasci te ekipe hitne medicinske pomoći s Makarskog primorja i Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobus je iz provalije podignut oko 19 sati, a spasilačke ekipe utvrdile su kako u okolici mjesta nesreće nema drugih ozlijeđenih. Smrskani autobus prebačen je na tegljač "labudicu", te je odvezen u smjeru Vrgorca.

Nesreća se dogodila oko 14:50 sati na magistrali D8 na predjelu Mala Duba u blizini Živogošća.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, autobus makarskog prijevozničkog poduzeća "Promet Makarska", koji je prometovao na liniji Metković-Split, frontalno je udario u zaštitarski kombi HVB Splitske banke.

Autobus je navodno pokušao izbjeći kombi koji je pretjecao drugo vozilo. Nakon sudara, autobus je sletio u provaliju duboku oko deset metara i prevrnuo se na krov. Cesta je još uvijek zatvorena i promet se i dalje preusmjerava preko Vrgorca i Ploča.

Očevid uz policijske službenike obavlja istražni sudac Županijskog suda u Splitu Marko Brdar.

Promet Jadranskom magistralom D8 normaliziran je oko 21:20, objavio je Hrvatski autoklub.

N.B.
(Foto: Krešimir Žanetić)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara