U sudaru HŽ-ovog vlaka i kamiona poginuo strojovođa

POD NAGIBNI vlak Hrvatskih željeznica koji je prometovao na relaciji Zagreb-Split na željezničkom prijelazu kod Drniša podletio je kamion. U nesreći je poginuo strojovođa Neven Komar, potvrđeno je u šibenskoj policiji.

Nesreća se dogodila u petak u 11,06 sati na samom izlazu iz kolodvora Kosovo u istoimenom mjestu kod Drniša, u kojoj je vozač tegljača na željezničko-cestovnom prijelazu podletio pod nagibni vlak, potvrdila je za Index.hr Ida Erceg, glasnogovornica Hrvatskih željeznica.

Riječ je o prijelazu ceste koja vodi prema tvornici Knauf preko željezničke pruge, a prijelaz je označen Andrijinim križem, znakom "Stop" i trokutom preglednosti.

Rosanda Truta, glasnogovornica šibenske policije, potvrdila je da su dvije osobe ozlijeđene, teže vozač kamiona a lakše kondukter. Prema podacima policije od desetak putnika, koliko ih se nalazilo u vlaku, nitko nije zatražilo liječničku pomoć.

Tegljač je potpuno uništen, a nagibni vlak pretrpio je velika oštećenja. 

Željeznički promet na tome dijelu pruge privremeno je prekinut, a za putnike je organiziran prijevoz autobusima. Nakon završetka očevida bit će uspostavljen redoviti željeznički promet večeras oko oko 21 sat.

Putnici vlaka br. 524 iz Splita za Zagreb na cijeloj relaciji bit će prevezeni autobusima, a putnici vlaka br. 525 iz Zagreb za Split, ako pruga ne bude otvorena, prevozit će se autobusima od Knina do Splita.

Od početka ove godine pa do kraja rujna na željezničko-cestovnim prijelazima dogodile su se 53 nezgode i nesreće u kojima je smrtno stradalo 11 osoba, a 15 ih je teže ozlijeđeno.

Čak i na prijelazima osiguranim najvišim stupnjem zaštite (svjetlosno-zvučni signali i polubranici) u prosjeku se jednom na dan događaju prolasci kroz spuštene polubranike čime se ugrožava osobna sigurnost vozača cestovnog vozila, sigurnost ostalih sudionika u prometu i pričinjava se velika materijalna šteta, upozoravaju u HŽ-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara