U sudaru vlakova u Ankari najmanje 9 poginulih, 47 ozlijeđenih

U sudaru vlakova u Ankari najmanje 9 poginulih, 47 ozlijeđenih
Screenshot: TRT

BRZI vlak zaletio se u lokomotivu na kolodvoru nedaleko od glavnog grada Turske Ankare, usmrtivši pritom devetero ljudi, a ozlijeđeno je njih 47, objavio je turski ministar prometa Mehmet Cahit Turhan.

Nesreća se dogodila u 6.30 po lokalnom vremenu kada je brzi vlak napuštao stanicu i sudario se s lokomotivom koja se vraćala s inspekcije pruge.

Trojica strojovođa, od kojih su dvojica iz brzog vlaka i jedan iz lokomotive, među smrtno su stradalima, rekao je Turhan. Četvrti strojovođa je ozlijeđen.

Vlak je putovao do Konye, u središnjoj Turskoj, oko 260 kilometara južno od Ankare.

Pokrenuta je i istraga oko uzroka sudara.

Državna agencija Anadolija prethodno je izvijestila kako je vlak nakon sudara s lokomotivom udario u nadvožnjak. Videosnimke pokazuju hitne službe kako pokušavaju spasiti ljude iz vagona zarobljenih ispod metalnih olupina nadvožnjaka na željezničkoj stanici Marsandiz, zapadno od Ankare, na kojoj vlak Ankara-Konya ne staje. Psi tragači su također na mjestu nesreće, no ministar Turhan je rekao kako više nemaju koga pronaći.

Stanica Marsandiz udaljena je oko osam kilometara od glavnog kolodvora u Ankari. Nije još poznato pri kojoj brzini se dogodila nesreća.

Na snimkama s mjesta nesreće može se vidjeti kako djelatnici hitnih službi pokušavaju spasiti ljude iz vagona zarobljenih ispod metalnih ruševina srušenoga nathodnika na željezničkoj stanici Marsandiz, na zapadu Ankare.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara