U sudnici prikazan Severinin film, u petak posljednje ročište

NA DANAS održanom ročištu u slučaju Severina protiv Index.hr-a gledao se film nakon kojeg je sudac ustvrdio da nema potpisa autora na početku, u sredini niti na kraju filma, te da nema pozadinske muzike i micanja kamere.

Prikazivanju filma prisustvovali su sudac, odvjetnik Index.hr-a Milivoje Žugić, Matija Babić, odvjetnik Severine i sudski zapisničar.

Severinin odvjetnik Maro Mihočević objasnio je nakon ročišta da je prikazivanje filma nužno kako bi sud mogao donijeti odluku u parnici u kojoj Severina od Babića traži odštetu od 75 tisuća kuna jer smatra da su joj objavom nekoliko fotografija iz video snimke povrijeđena autorska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Babić je po izlasku iz suda rekao kako su mu sve impresije o snimci potrošene jer ju je već ranije gledao. Na upit zašto je onda došao na ročište kazao je kako se nadao da će im "Severina moći ukazati što je tu intelektualno, novo i što je tu doprinos pornografskoj industriji".

Babić smatra da sudac nakon gledanja snimke može samo utvrditi da tu nema nikakvog autorskog djela i da uradak nema nikakvog potpisa autora. Izrazio je očekivanje da će dobiti spor.

Sudac Krešimir Puškarić zadnje ročište zakazao je za petak, 17. prosinca u 9:30 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara