U teškoj nesreći kod Ivanić-Grada poginula natjecateljica Farme

U teškoj nesreći kod Ivanić-Grada poginula natjecateljica Farme
Foto: Facebook/ Edita Ptičar, Ilustracija: Pixsell

JUTROS rano ujutro oko pet sati u teškoj nesreći u mjestu Topolje kod Ivanić-Grada poginula je 24-godišnja Edita Ptičar, natjecateljica aktualne sezone ''Farme''.

Navodno je u automobilu bila s još jednom osobom, a navodno nisu bili vezani. Više će se znati nakon policijskog očevida.

"Jutros smo primili vijest koja nas je jako rastužila. Nova TV Editinoj obitelji i bližnjima izražava duboku sućut zbog gubitka", objavili su na Facebook stranici ''Farme''.

Priopćenjem se javila i policija.

"Danas, 14. prosinca oko 5 sati u Ivanić Gradu, u mjestu Topolje u Ulici braće Radića do prometne nesreće došlo je najvjerojatnije uslijed slijetanja s kolnika osobnog automobila marke Audi 80, sisački registarskih oznaka u vlasništvu 26-godišnjaka. U prometnoj nesreći smrtno je stradala 24-godišnjakinja, a 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava. U tijeku je očevid", objavili su iz policije.

Policija upozorava: Koristite pojas

Također, policija poziva na poseban oprez u prometu. Posebno naglašavaju na važnost korištenja sigurnosnog pojasa.

"Slijedom navedenih podataka, koji nedvosmisleno ukazuju na značajni utjecaj korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje u vidu smanjenja vjerojatnosti nastanka ozbiljnih ozljeda ili smrtnih posljedica, pozivamo sve sudionike koji se prevoze u vozilu u kojem postoji ugrađen sigurnosni pojas, da ga obavezno koriste.

Može se navesti da je prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa kao jedan od prekršaja „četiri glavne ubojice u prometu'', zajedno s vožnjom pod utjecajem alkohola, nepropisnom i neprilagođenom brzinom i uporabom mobitela u vožnji.

Gotovo je nevjerojatan izostanak percepcije o veličini ovog problema kada je stradavanje u pitanju. Ljudi nisu svjesni da ih nevezanjem, prilikom slijetanja vozila s ceste ili prevrtanja, sile koje djeluju u tim trenucima pretvaraju u projektile, koji donose zlo sebi i drugima u vozilu. Osim toga, izuzetno su česta izlijetanja osoba iz vozila, koje gotovo u pravilu smrtno stradavaju, a oni koji su bili vezani, ostaju u vozilima s lakšim ozljedama.

Ponovo apeliramo na sve vozače i druge sudionike koji sudjeluju u prometu na cesti da svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika.

Na području Policijske uprave zagrebačke, od 49 prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom  u 13 njih, krivac prometne nesreće je bio pod utjecajem alkohola. U isto vrijeme, u 13 prometnih nesreća, osobe koje su smrtno stradale, nisu koristile sigurnosni pojas. Na žalost, u svakoj drugoj prometnoj nesreći uzrok je alkohol ili je izgubljeni život,  korištenjem sigurnosnog pojasa, mogao biti spašen", piše policija.

Uskoro opširnije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara