U tijeku velika akcija Uskoka. Privedena Ana Karamarko

U tijeku velika akcija Uskoka. Privedena Ana Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

RANO jutros istražitelji Uskoka upali su u prostore tvrtke Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsjednika vlade i bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, piše Jutarnji list. U tijeku su uhićenja 30-ak osumnjičenih i pretresi njihovih domova i poslovnih prostora, doznaje se iz neslužbenih izvora, dok se policija i Uskok o akciji još nisu oglasili. Jutarnji je objavio kako je privedena Ana Karamarko.

Kako doznaje Večernji list, akcijom je obuhvaćeno 38 osoba te devet tvrtki, a sumnja se da su od početka 2017. do kraja 2019. naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura te tako sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna dok su proračun oštetili za oko 11 milijuna kuna. Prema njihovim informacijama tvrtka Drimia platila je oko 400.000 kuna za usluge koje nisu obavljene.

Upravo zbog suprugine tvrtke Drimia, odnosno njene suradnje s MOL-ovim konzultantom Jozom Petrovićem Karamarko je 2016. otišao s dužnosti prvog potpredsjednika vlade i predsjednika HDZ-a.

Očekuje se da će nakon pretresa uhićeni biti odvedeni u policijske prostorije na Oranicama, a potom i na ispitivanje u sjedište Uskoka. Istražitelji će potom odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i za njih zatražiti istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Odvjetnik Ane Karamarko za Index: Čekamo da organi gonjenja iznesu podatke

Ivo Farčić, odvjetnik Ane Karamarko, Indexu je kazao kako ne zna trenutno u kojem je statusu Ana Karamarko. "U tijeku je dio postupka koji nije javan i očekujemo da organi gonjenja iznesu neke podatke", rekao nam je.

Otkrio je i da stan u kojemu živi nije pretražen te da se još pretražuje prostor tvrtke.

Nešto iza podneva iz prostorija tvrtke u Centru Kaptol izašla je Ana Karamarko u društvu istražitelja koji su nosili kutije.

Tijek događaja pratite na Indexu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara