U tri napada u Iraku 64 mrtva i 195 ranjenih

U TRIMA atentatima u Bagdadu i u Kirkuku, na sjeveru Iraka, u nedjelju su smrtno stradale 64 osobe, među kojima više desetaka šijita, dan nakon početka rada Iračkoga povjerenstva za nacionalnu pomirbu.

Oko 195 osoba ranjeno je u tim napadima, dok ih je pet poginulo u sukobima u Baaqubi (60 km sjeverno od Bagdada).

Rastrgana trupla, deseci ranjenih i lokve krvi, slika su nakon samoubilačkog napada minibusom na tržnici Jamila u Sadr Cityju, šijitskoj četvrti u Bagdadu, koji je zbog velike razorne snage potresao čitavu iračku prijestolnicu i usmrtio 34, a ranio 73 osobe.

Prema iskazima očevidaca, minibus koji je bio parkiran nasred tržnice eksplodirao je oko 9.30 sati po mjesnom vremenu, bacajući ljude u zrak.

Dva sata poslije, u bombaškom napadu ispred gradske vijećnice u Sadr Cityju ubijeno je 8, a ranjeno 20 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki napad u Sadr Cityju četvrti je po veličini napad na šijitsku zajednicu u Iraku u posljednjih tjedan dana i najveći u Bagdadu od 1. srpnja, kada je u eksploziji automobila-bombe ubijeno 66 ljudi.

Prema najnovijim podacima u eksploziji automobila-bombe ispred suda u Kirkuku (250 km sjeverno od Bagdada) poginule su 22 osobe, a 100 ih je ranjeno, rekao je general Borhane Habib Tayeb, načelnik policije u tome gradu.

U subotu su naoružane skupine ubile 7 šijitskih radnika koji su radili na građevini u Bagdadu.

Na području Kirkuka, u zapadnom sektoru, kod gradova Hawija i Riyadh, američka i iračka vojska završile su desetodnevnu operaciju radi razotkrivanja "terorista Al-Qaide".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara