U Tupoljevu-154 bila i jedna Čečenka

MEĐU putnicima zrakoplova Tupoljev 154, koji se u utorak srušio u Rusiji, bila je i jedna Čečenka, potvrdio je u petak izvor iz čečenskog ministarstva unutarnjih poslova.

Ruski mediji objavili su u četvrtak da se istražitelji bave jednom putnicom čije prezime ima čečenski prizvuk, a za kojom se nakon nesreće nitko nije raspitivao.

Ime Čečenke je S. Džebirhanova, prema izvoru iz čečenske policije.

Prema rezultatima istrage koje je u petak prenio ruski tisak, ona je sjedila u blizini repa zrakoplova i motora, što je, tvrde stručnjaci, dobro mjesto za podmetanje eksploziva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

FSB je u petak objavio da su na ostacima zrakoplova pronađeni tragovi eksploziva heksogena.

Zračna kompanija Sibir, prema pisanju lista Kommersant, nije mogla doći do podataka iz putovnice te putnice koji su neobjašnjivo nestali.

Čečensko ministarstvo unutarnjih poslova provjerava još jednu putnicu, Amantu Nigajevu, navodno stanovnicu Groznog, koja se nalazila u Tupoljevu-134 koji je letio za Volgograd, a pao je gotovo u isto vrijeme kao i Tupoljev-154 koji je letio za Soči.

Prema kompaniji Volga-aviaexpress, nitko od bližnjih te putnice nije ih kontaktirao, kao i u slučaju putnice s čečenskim prezimenom koja je letila zrakoplovom kompanije Sibir.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara