U Turskoj potvrđena četvrta smrt od ptičje gripe

TURSKI ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je potvrdilo informaciju prema kojoj je u nedjelju od posljedica virusa ptičje gripe podlegla i četvrta žrtva, dvanaestogodišnja Fatma Ozcan, izvijestile su agencije.

"Rezultati testova obavljeni nakon smrti jučer preminule Fatme Ozcan (12) pozitivni su na virus ptičje gripe", izvijestio je Centar za koordinaciju u borbi protiv ptičje gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Do sada je iz našeg laboratorija potvrđeno dvadeset pozitivnih slučajeva u Turskoj. Četiri su osobe umrle od posljedica virusa, pet ih je nakon izlječenja napustilo bolnicu, a preostalih jedanaest još je na bolničkom liječenju", stoji u priopćenju ministarstva.

BiH: Naputak za sprječavanje unosa ptičje gripe

Ured za veterinarstvo BiH je, nakon nedavne pojave smrtonosnog virusa ptičje gripe u Turskoj, izdao poseban naputak svim zračnim lukama i državnim graničnim prijelazima u BiH o pojačanom nadzoru putnika i robe, osobito iz Turske, izjavio je u ponedjeljak direktor Ureda za veterinarstvo BiH Jozo Bagarić.

"Tu smo mjeru poduzeli kako bismo spriječili unos ptičje gripe u Bosnu i Hercegovinu posredstvom prometa putnika i roba", rekao je Bagarić.

On je rekao da Bosna i Hercegovina ima 56 graničnih prijelaza, a na deset njih postoji i veterinarska inspekcija od koje je zatražena pojačana kontrola, osobito pri uvozu prehrambenih artikala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara